Pokud rádi vaříte a neustále rádi zkoušíte nové recepty, měla bych pro vás jeden recept na skvělou polévku, kterou určitě žádnou návštěvu neurazíte.
Budeme potřebovat:
Jeden kus cibule (spíše menší)
Rajčata (tři kusy)
Rajčatovou pastu (protlak)
Olej
Rýži
Koření – červená paprika
Koření – kari
Papriku (podle chuti)
Postup:
Jako první si nakrájíme cibulku na malé kostičky. Omyjeme, připravíme si olej, trochu ho vylijeme na pánev (nebo do hrnce) a necháme osmahnout cibulku asi pět minut, aby cibulka byla pěkně „zlatá“. Je důležité ji hlídat a míchat, aby se nespálila. Potom si omyjeme rajčata a nakrájíme. Též je přidáme do hrnce a necháme je tam asi 5-8 minut. Jako další si připravíme rýži (asi osmdesát až sto gramů) a necháme ji tam asi dvě minuty, aby se trochu osmahla. Poté přidáme vodu do polévky (záleží, jaké chcete mít množství) a sůl (podle chuti) a zaděláme pokličku do té doby, než se voda nezačne vařit a rýže nebude měkká. Až změkne, poté přidáme kečup (na dochucení – opět podle chuti), trochu rajčatové pasty/protlaku, koření kari, červená paprika a nakonec chutney.
Vše důkladně promícháme, aby se chutě hezky spojily. Potom necháme znovu pod pokličkou na deset minut. V průběhu vaření je potřeba ochutnávat a dochucovat podle vaší chuti. Dochucování po vaření je sice také možné, ale lepší je to opravdu v průběhu vaření, protože chutě se lépe spojí a rozloží. Polévku můžeme podávat jako předkrm k obědu s nastrouhaným nebo nakrájeným sýrem, který tomu dodá ještě větší chuť a polévka je tak lepší a chutnější. Také chutney polévce dodává ten správný šmrnc. Polévku můžeme podávat s čímkoliv, někde se doporučuje třeba i s něčím zeleným (libeček a tak dále), ale já bych doporučovala spíše nakrájený sýr. Dobrou chuť vám přeji!!!